Privacyverklaring Mehron Europe (Holland) B.V.

Je geeft je persoonlijke informatie door aan Mehron Europe (Holland) B.V. omdat je graag iets wilt bestellen. Maar we kunnen ons voorstellen dat je graag wilt weten waarom wij precies om je persoonlijke gegevens vragen en wat wij ermee doen. Dat vertellen we je hier graag.

1. Gegevens
Mehron Europe (Holland) B.V. gebruikt alleen de persoonsgegevens die je zelf rechtstreeks opgeeft. Dit gebeurt waarschijnlijk in het kader van een door jou geplaatse bestelling.
We gebruiken de volgende gegevens:
- NAW gegevens, verzendadres;
- Telefoonnummer;
- Factuuradres;
- E-mailadres;
- Bestelling- en betalingsgegevens.
Je kunt je ook eerst registreren als (vaste) klant. Naast je opgegeven persoonsgegeven bewaren we ook de door jou gekozen gebruikersnaam. Dit is handig want dan hoef je niet iedere keer je gegevens opnieuw in te voeren. In onze shop kun je ook zelf instellingen doorvoeren en aanpassen.

2. Beveiliging
Alle gegevens die je aan ons doorgeeft, beveiligen wij met de modernste technieken. Je wilt immers niet dat de gegevens opeens op straat liggen. Wie niks met de gegevens te maken heeft, kan er ook niet bij. Is het nodig dat we de gegevens aan andere bedrijven doorgeven (bv. Exact in verband met de facturering van je order)? Dan eisen wij dat zo’n bedrijf net zo zorgvuldig omgaat met de gegevens als wij dat doen. Ook mag zo’n bedrijf de gegevens alleen gebruiken voor het doel waarvoor dat bedrijf ze heeft gekregen.

3. Bewaartermijnen
We bewaren de persoonsgegevens om je bestelling af te handelen. Hierna bewaren we de gegevens nog. Zo verplicht de wet ons bijvoorbeeld om de betalingsgegevens zeven jaar te bewaren.

4. Doelen
We gebruiken de van jou ontvangen gegevens voor verschillende doelen. Hierna kun je lezen welke doelen dat precies zijn.
Je bestelling leveren: Uiteraard gebruiken we de gegevens voor het afhandelen van je bestelling. Als je iets bestelt dan wil je dat natuurlijk wel ontvangen. Het kan ook zijn dat we de gegevens doorgeven aan zogenaamde ‘derden’ (bv. PostNL en DHL): alles om te zorgen voor een goede afhandeling van je bestelling.
Vragen: Ook is het mogelijk dat je een vraag hebt. Over je bestelling bijvoorbeeld. Deze kun je stellen via een contactformulier. Op dit formulier wordt je gevraagd om verschillende gegevens in te vullen. Uiteraard kun je zelf kiezen welke gegevens je hierbij aan ons stuurt. Deze gegevens worden alleen bewaard zolang dit nodig is om de vraag volledig te beantwoorden. Wij willen je immers zo goed mogelijk helpen.

5. Derden
Het is mogelijk dat wij de gegevens doorgeven aan bedrijven waarmee we samenwerken, zogenaamde ‘derden’. Deze bedrijven helpen ons voor een goede afhandeling van je bestelling.
5.1 Wanneer je bij ons een bestelling plaatst of je registreert als klant, geven wij de aan je gebruikersnaam gekoppelde gegevens door aan derden (bv. Exact voor boekhouding, PostNL, DHL en United Shops voor transport, Yuluma voor webshophosting en MultiSafePay voor betalingsafhandeling). Dit doen we alleen als dat noodzakelijk is voor het uitvoeren van de overeenkomst met ons of als wij dat verplicht zijn door de wet. Als wij bijvoorbeeld vermoeden dat er sprake is van fraude of misbruik van onze webshop, dan kunnen wij persoonsgegevens doorgeven aan de bevoegde autoriteiten.
5.2 Wij willen ervoor zorgen dat je zo optimaal en persoonlijk mogelijk gebruik kunt maken van onze website. Het kan zijn dat we hiervoor gebruikmaken van statistiekdiensten zoals Google Analytics. Deze diensten houden bij hoe jij onze website gebruikt.

6. Cookies
Wij maken gebruik van cookies. Alles om ervoor te zorgen dat onze website goed werkt en jij daardoor handig kunt winkelen. Cookies zijn bestanden die je computer, tablet of smartphone opslaat tijdens het surfen op internet. Deze cookies kunnen alleen worden gelezen door de website of applicatie die ze heeft opgeslagen. Deze kleine bestanden zorgen er, naast andere handige functies, bijvoorbeeld voor dat je op een website kunt bladeren zonder telkens opnieuw in te loggen. Wanneer je onze website toestaat bij elk bezoek cookies te plaatsen, heeft dat voor jou de volgende voordelen:
• Sneller en vloeiender browsen in onze shop
• Meer gebruiksgemak; niet herhaaldelijk opnieuw gegevens in moeten voeren
• Extra functies zoals recentelijk bekeken producten en het gebruik van het winkelwagentje
• Je websitebezoek meten, zodat we de website kunnen verbeteren en de ervaring zo prettig mogelijk kunnen maken
• Er voor te zorgen dat de advertenties die je op andere media ziet relevant en interessant zijn
Je kunt, als je dat wilt, je browser instellen om cookies te blokkeren van websites die je bezoekt.

7. Websites van derden
Op onze website staan zo nu en dan links naar andere websites (bv. EFABE, WBF). Wij hebben geen invloed op die andere sites. We kunnen dan ook niet garanderen dat die bedrijven net zo veilig omgaan met de gegevens als wij. We raden je aan eerst het Privacy Statement van diesites te lezen voordat je daarvan gebruik maakt.

8. Wijzigen van Privacy Statement
Om jou zo goed mogelijk te informeren over het gebruik van de gegevens kan het zijn dat wij dit Privacy Statement soms moeten aanpassen. We raden je aan om geregeld dit Privacy Statement te lezen zodat je van eventuele wijzigingen op de hoogte bent.

9. Inzage, wijzigen, verwijderen gegevens of andere vragen?
Je kunt ons ook een verzoek sturen om de gegevens in te zien, te wijzigen, te verwijderen of aan jou over te dragen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om te controleren of de gegevens wel kloppen. Wil je weten welke gegevens wij met de toestemming gebruiken of wil je dat wij de gegevensverwerking beperken/staken? Ook dit kun je ons verzoeken. Zo kun je dus je toestemming voor verwerking altijd weer intrekken. Als je wilt weten hoe dit precies in zijn werk gaat of andere vragen hebt over dit Privacy Statement laat het ons dan weten.
Je kunt hiervoor contact opnemen met Mehron Europe (Holland) B.V. Je kunt ons bereiken door een e-mail te sturen naar saskia@mehron.nl of een brief te sturen aan:
Mehron Europe (Holland) B.V.
Saskia Timmermans
Lesothostraat 6
2622 LB DELFT

10. Klachten?
Natuurlijk helpen wij je graag als je een klacht hebt over onze verwerking van de persoonsgegevens. Je kunt echter ook een klacht indienen bij de zogenaamde ‘Autoriteit Persoonsgegevens’, die toezicht houdt op het verwerken van persoonsgegevens.